Pacientul bine informat... ...un om mai sanatos
INTREABA ACUM MEDICUL ORTOPED
Aparitii in media
Ai cazut pe gheata? Iata care e cea mai PERICULOASA FRACTURA si cand trebuie sa mergi la ortoped | romaniatv.net

Ai cazut pe gheata? Iata care e cea mai PERICULOASA FRACTURA si cand trebuie sa mergi la ortoped | romaniatv.net

Ai cazut pe gheata? Iata care e cea mai PERICULOASA FRACTURA si cand trebuie sa mergi la ortoped | romaniatv.net

Condiţiile meteo nefavorabile din ultimele zile pot cauza polei sau gheaţă. Aceste fenomene sunt foarte periculoase. Iată câteva sfaturi din partea medicului specialist ortoped care îţi vor arăta ce este mai bine să faci în cazul în care ai căzut pe gheaţă sau în caz de degerături.

Iarna, riscul căzăturilor este mult mai mare, iar leziunile rezultate în urma acestor căzături sunt mai severe o dată cu înaintarea în vârstă.

"E bine să fie făcută o prevenţie a căzăturilor pe gheaţă prin echiparea cu încălţăminte adecvată, găsirea unui punct de sprijin (balustrade) când se trece printr-o zonă acoperită cu gheaţă şi nu în ultimul rând, evitarea ieşirii din casă când drumurile sunt acoperite cu gheaţă. Dacă totuşi nevoia impune mersul pe gheaţă, iar în urma acestuia s-a produs o căzătură, foarte important este să nu ne panicăm. Evaluaţi atent situaţia şi determinaţi dacă sunteţi sau nu rănit. Dacă credeţi că sunteţi rănit, nu încercaţi să vă ridicaţi. Doar sunaţi după ajutor (112). Până la venirea echipajului medical încercaţi să mişcaţi cât mai puţin membrul afectat. Dacă nu sunteţi rănit şi aveţi puterea să vă ridicaţi, rugaţi pe cineva să vă ajute sau ridicaţi-vă uşor ajutându-vă de diverse obiecte de prin apropiere", a declarat, pentru RomaniaTV.net, dr. Apostolescu Robert Cristian, medic specialist ortoped.

Pentru a citi articolul integral accesti : http://www.romaniatv.net/ai-cazut-pe-gheata-iata-care-e-cea-mai-periculoasa-fractura-si-cand-trebuie-sa-mergi-la-ortoped_123426.html

Doriti o consultatie la Dr. Apostolescu Robert Cristian?

Medic primar ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucuresti.
Programati-va acum
Pentru orice nelamuriri sau alte informatii, nu ezitati sa puneti o intrebare on-line.
Acest articol a fost scris de Dr. Apostolescu Robert Cristian si este protejat prin copyright.
Aceste informatii sunt furnizate spre educatia pacientului si nu substituie consultul de specialitate.
Oricine cauta un sfat specific ortopedic sau are nevoie de asistenta specializata ar trebui sa consulte medicul ortoped.

CE SPUN PACIENTII

 • Profesionalism desavarsit. Un doctor care are grija deosebita de pacient in perioada post operatorie.

  • Niculescu Erhard
  • --
 • Sunt operat de doua ori (protezare ambele solduri) si vreau sa-i multumesc din tot sufletul pt. cum am fost tratat, cum ma simt acum la 3 saptamani de la a doua operatie si sper sa-i ofere viata tot ce-si doreste. Am fost tratat cu profesionalism dar si cu suflet. Va multumesc!

  • Panainte Constantin
 • Un Dr.de exceptie, este un medic ortoped care stie sa vorbeasca cu pacientul si cu cei din jur, explica totul pe intelesul fiecaruia, are rabdare, este amabil, intr-un cuvant este un profesionist.Daca aveti nevoie de un medic ortoped nu exitati sa-l abordati. Multumim atat lui cat si echipei care a colaborat la interventia chirurgicala la care a fost supus sotul.

  • Aura Neculau
  • --
 • Bine informat si cu experienta, , calitate care-l recomanda ptr aprecierea maxima. Nu doresc sa se concluzioneze ca ar fi subiectiva respectiva apreciere,in sprijinul acesteia din urma, sugerandu-va sa lecturati paginile de pe site-ul acestui medic...

  • Sonia Ghica
  • --
Afisati toate testimonialele
Inchideti