Pacientul bine informat... ...un om mai sanatos
INTREABA ACUM MEDICUL ORTOPED
Intreaba medicul ortoped
Genunchi si gamba
Inceput de gonartroza genunchi drept

Inceput de gonartroza genunchi drept

Bună ziua!
Mă numesc Marius Ciocoiu, sunt din Ploieşti, am 38 de ani, 1,83 cm înălţime şi 81 kg greutate. Nu sunt sportiv de performanţă dar pentru relaxare, întreţinere practic fotbalul (2 ore, odată pe lună), schi-ul (de 5 ori pe sezon, câte 2 ore), alergarea (maxim 5000 metri de câte două ori pe săptîmână), mers pe bicicletă (rar), tenisul (rar). La sfârşitul lunii ianuarie 2016 am făcut o nouă entorsă la genunchiul drept (a 6 în 20 de ani) în urma căreia mi s-a recomandat un RMN. Acum am RMN-ul atât pe film cât şi pe cd. De atunci nu am mai facut decăt gimnastică de întreţinere folosindu-mi doar braţele, iar la genunchiul drept port permanant o genuncheră. Rezultatul RMN-ului l-am scris în continuare:

Fără anomalii de semnal la nivelul segmentelor osoase scanate.
Extruzia ambelor meniscuri (cca. 2 mm); ruptură „în cioc de papagal” la nivelul porţiunii posterioare a meniscului medial (deschidere înspre posterior, traiect cca. 8 mm, deplasare max. 3 mm). Menisc lateral fără modificări difuze de semnal sau traiecte de fractură.
Întrerupere fibrilară particală la nivelul extremităţii superioare a ligamentului încrucişat anterior (calibru minim 2,7 mm).
Ambele ligamente colaterale, ligament încrucişat posterior, tendonul cvadricepsului şi cel patelar fără modificări notabile de semnal sau discontinuităţi.
Laceraţie superficială oblic-longitudinală a ligamentului patelar (deschidere înspre medial, traiect cca. 6 mm).
În rest cartilaje articulare cu grosime şi semnal în limite normale.
Hidrartroză (8 mm subiacent retinaculului patelar medial).
Chist Baker (15/5/50 mm)
Concluzii:
Ruptură „în cioc de papagal” la nivelul porţiunii posterioare a meniscului medial.
Întrerupere fibrilară particală la nivelul extremităţii superioare a ligamentului încrucişat anterior.
Laceraţie superficială oblic-longitudinală a ligamentului patelar.
Hidrartroză. Chist Baker.

Fără un limbaj de specialitate aş mai adăuga că uneori (după ce parcurg peste 5000 de paşi) resimt o durere de jur-împrejurul piciorului drept la aproximativ 2 cm sub genunchiul drept şi am o permisivitate de miscare stânga-dreapta a genunchiului afectat. Până acum nu mi s-a întamplat niciodată ca genunchiul afectat să mi se blocheze. Folosesc diclac gel, arnica gel, iar până la jumătatea lunii ianuarie am luat 3 luni continuu artroflex compus. Din 2012 până în 2015 în fiecare lună noiembrie a anului luam Glucosamine, chondroitin, hyaluronic acid de la Solaray (doar o cutie de 90 cp). În 2012 cănd am avut 3 entorse succesive am folosit unguentele diclac gel, arnica gel, am luat pe lângă Glucosamine, chondroitin, hyaluronic acid de la Solaray şi wobenzim.
Acum ar trebui să mă operez (se pare). Medicii din Ploieşti mi-au spus că îmî vor remedia doar meniscul, iar în felul acesta se va înlătura cauza pentru lichid şi Chistul Baker va dispărea. Părerea mea este că ar fi cazul de o remediere (dacă s-ar putea) şi a ligamentelor afectete având în vedere permisivitatea genunchiului pentru miscare stânga-dreapta, care cauzează entorsele. Vreau să practic în continuare sporturile enumerate la început şi sper că dacă m-aş opera ar fi mult mai bine. Dumneavoastră ce mi-aţi recomanda? Vă mulţumesc anticipat!
Ciocoiu Marius Florian
Buna ziua,
Aveti nevoie de o interventie chirurgicala artroscopica pentru rezolvarea leziunilor meniscale, iar daca genunchiul este instabil, trebuie refacut si ligamentul incruciat anterior. Fara sa va vad, nu va pot spune cu precizie decat ca leziunea meniscala trebuie rezolvata.
Dr. Apostolescu Robert Cristian Dr. Apostolescu Robert Cristian

Adaugati un mesaj in acest subiect

Acceptam doar .JPG / .PNG / .GIF / .PDF

Doriti o consultatie la Dr. Apostolescu Robert Cristian?

Medic primar ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucuresti.
Programati-va acum

CE SPUN PACIENTII

 • Diferenta enorma intre cum era sectia Ortopedie de la Floreasca de acum 20 de ani, si cea de acum. Aceasta diferenta are nume si prenume: Robert Apostolescu = profesionalism, dedicare, promptitudine.

  • Tavi Tudor
  • --
 • Domnul Dr. Apostolescu Robert este un profesionalist desavarsit,atat in calitatea sa de medic ortoped,cat si in cea de om.Doresc sa-i multumesc si sa-i urez mult spor la repararea oamenilor.

  • Dulcean C.
  • --
 • Bine informat si cu experienta, , calitate care-l recomanda ptr aprecierea maxima. Nu doresc sa se concluzioneze ca ar fi subiectiva respectiva apreciere,in sprijinul acesteia din urma, sugerandu-va sa lecturati paginile de pe site-ul acestui medic...

  • Sonia Ghica
  • --
 • Este un doctor care pune pricepere, rabdare si suflet in ceea ce face.

  • Anghel Rodica
  • --
Afisati toate testimonialele
Inchideti