Pacientul bine informat... ...un om mai sanatos
INTREABA ACUM MEDICUL ORTOPED
Intreaba medicul ortoped
Genunchi si gamba
Osteotomie pentru corecție genu valgum

Osteotomie pentru corecție genu valgum

Bună ziua,

Prezint o deviație genu valgum bilateral din copilărie căreia nu i-am dat importanta
Din cauza unor episoade traumatice vechi care s au tratat doar cu unguent, repaus, fașă elastica, genunchiul drept s-a artroza și a devenit ocazional dureros după mers pe jos exagerat sau stat în picioare pt mult timp.
S-au desprins fragmente de cartilaj ce au devenit corpi liberi intra-articulari. Am fost operat artroscopic și s-au extras corpii, s-a făcut debridare și meniscectomie parțială la cornul meniscului lateral.
Dar problema grava rămâne în compartimentul extern: condromalacie platou tibial, grad IV și sub rotula: condropatie patelara grad II.

Medicul recomanda ca soluție osteotomia pt a schimba incărcarea pe genunchiul afectat
Nu prea as vrea sa fac intervenția, știu ca e majora, e însoțită de riscuri, impune repaus pt câteva luni, recuperare prelungita, posibile complicații, etc.
Gradul de deviație e moderat, nu cunosc unghiul de deviație fata de normal, dar cred ca lipsesc 5—6 cm pt a se atinge picioarele la podea.

As vrea sa întreb:
-se poate amâna evoluția artrozei altfel, nechirurgical?
-e indicat sa se facă osteotomie doar la un picior dacă deviația e bilaterala? Nu se pot crea dezechilibre, nu se modifica lungimea piciorului operat?
-aveți cunoștințe de spitale de stat unde se realizează intervenția? Din documentarile mele, am găsit doar centre private în București.

Mulțumesc
Gabriel
Buna ziua,
Aceasta operatie se poate face si la un spital de stat. Sunati la numarul 0763504149 si programati-va la o consultatie, ca sa va pot raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra.
Dr. Apostolescu Robert Cristian Dr. Apostolescu Robert Cristian

Adaugati un mesaj in acest subiect

Acceptam doar .JPG / .PNG / .GIF / .PDF

Doriti o consultatie la Dr. Apostolescu Robert Cristian?

Medic primar ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucuresti.
Programati-va acum

CE SPUN PACIENTII

 • Dl doctor Apostolescu este un profesionist de exceptie. Prietenul meu a fost operat de curand de ruptura la tendonullui achile. Pot spune ca a descoperit ruptura din prima atingere. Operatia a fost un real succes in conditiile in care a fost un tendon facut franjuri. Este un doctor intelegator, bland si foarte atent cu pacientii lui. Este un doctor de 7 stele cu plus.

  • Mihaela Petre
  • --
 • Bine informat, doctor cu experienta este amabil si rabdator

  • Sirbu Constanta
 • Este un doctor care pune pricepere, rabdare si suflet in ceea ce face.

  • Anghel Rodica
  • --
 • Dl Doctor ortoped Apostolescu este un medic foarte atent vis a vis de starea pacientului si un foarte bun profesionist. Eu ca si pacient m am simtit foarte bine informata de toti pasii pe care i-a presupus operatia si il recomand cu caldura.

  • Manuela Albulescu
  • --
Afisati toate testimonialele
Inchideti