Pacientul bine informat... ...un om mai sanatos
INTREABA ACUM MEDICUL ORTOPED

Rmn genunchi

Buna. Daca se poate sa ne dati ceva in formatio in legatura cu Rmn atasat. Am fost astazi la Rmn si rezultatele vin abia in 48 de ore. Genunchiul este dureros si inflamat.multumesc mult.
Samu
Buna ziua,
Doar din raiografiile atasate, nu va pot da un raspuuns. Trebuie sa veniti la un consult si sa aduceti cu dumneavoastra CD-ul RMN.
Dr. Apostolescu Robert Cristian Dr. Apostolescu Robert Cristian
buna ziua ,am avut o dure la genunchi am mers la dr ortoped care mi-a facut un examen clinic constatand ca nu exista nicino ruptura de ligamente sau menisc .totusi mi-a recomandat sa fac un n ca nu ii era clar chistul “baker”din spatele genunchiului.am facut rmn cu urmatorul rezultat REZULTAT:
Examinarea IRM nativa la nivelul genunchiului drept evidentiaza:
-rapoarte osoase normale;
-menisc medial-traiect de fisura orizontal in hipersemnal PD fat sat la nivel corporeo-cornual posterior in contact cu suprafata meniscala inferioara;
-menisc lateral -traiect de fisura orizontal in hipersemnal PD fat sat la nivel corporeo-cornual anterior in contact cu suprafata meniscala superioara;
-ligament incrucisat anterior-cu traiect si insertii pastrate dar cu reactie inflamatorie peri si interfibrilara,fara discontinuitati fibrilare;
-LIP,LCM, LCL, tendoane patelar si cvadricipital, retinacule patelare -cu traiect,dimensiuni si semnal in limite normale;
-chist Baker-cu dimensiuni axiale ~17/15 mm si cranio-caudal~43 mm, continut fluid omogen, cu septuri in interior, dezvoltat in bursa semimembranos-gastrocnemiana;
-minima acumulare fluida intraarticulara la nivelul burselor supra, retro si infrapatelara, ce bordeaza versantul lateral al condilului femural madial, in recesurile gastrocnemiene, dar si subcapsular posterior,bordand ligamentele incrucisate, respectiv bordand jonctiunea mio-tendinoasa popliteala;
-fara discontinuitati fibrilare la nivelul structurilor musculare surprinse,fara traiecte de fracturi osoase;
CONCLUZIE:
Leziuni gradul III(ruptura) la nivel corporeo-cornual posterior MM. Leziuni gradul III(ruptura) la nivel corporeo-cornual anterior ML. Leziune interstitiala LIA.
Chist Baker.
Minima hidartroza.Am mers din nou la d-l dr si dupa inca un examen clinic prin diverse proceduri a zis ca nu are nici cea mai mica indoiala ca ar exista vreo ruptura de menisc sau ligament.Tin sa mentionez ca genunchiul pe zi ce trece isi revine .Intrebarea mea este e posibil ca tmn sa nu reflecte realitatea???
smarandache marius
Buna ziua,
Eu fara sa vad imaginile RMN nu va pot da un raspuns la intrebarea dumneavoastra. Va pit spune insa ca sunt situatii de leziuni meniscale care nu necesita interventia chirurgicala artroscopica.
Dr. Apostolescu Robert Cristian Dr. Apostolescu Robert Cristian

Adaugati un mesaj in acest subiect

Acceptam doar .JPG / .PNG / .GIF / .PDF

Doriti o consultatie la Dr. Apostolescu Robert Cristian?

Medic primar ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucuresti.
Programati-va acum

CE SPUN PACIENTII

 • Sunt operat de doua ori (protezare ambele solduri) si vreau sa-i multumesc din tot sufletul pt. cum am fost tratat, cum ma simt acum la 3 saptamani de la a doua operatie si sper sa-i ofere viata tot ce-si doreste. Am fost tratat cu profesionalism dar si cu suflet. Va multumesc!

  • Panainte Constantin
 • Un medic ortoped exceptional, un foarte bun comunicator si un mare OM. Un profesionist desavarsit.

  • Bogdan Matei
  • --
 • Doctorul Apostolescu Robert, este un doctor ffffff.bun in ceea ce face, stie cum sa se comporte cu pacientii. Mama a fost operata de dansul si are numai cuvinte de lauda la adresa sa. Cum s-ar spune este un doctor bun de pus la rana. Il recomand cu toata increderea si altor persoane.

  • Lixandru Lucretia
  • --
 • Un Dr.de exceptie, este un medic ortoped care stie sa vorbeasca cu pacientul si cu cei din jur, explica totul pe intelesul fiecaruia, are rabdare, este amabil, intr-un cuvant este un profesionist.Daca aveti nevoie de un medic ortoped nu exitati sa-l abordati. Multumim atat lui cat si echipei care a colaborat la interventia chirurgicala la care a fost supus sotul.

  • Aura Neculau
  • --
Afisati toate testimonialele
Inchideti