Pacientul bine informat... ...un om mai sanatos
INTREABA ACUM MEDICUL ORTOPED

proteza de sold

pacienta 80 ani,operata de fractura pertrohanteriana in 2011,in 2012 s-a scos tija.in 2013 operata de tumora ileo-cecala(adenocarcinom).in prezent acuza dureri de sold,radiografia arata necroza de cap femural.se impune protezare.ce parere aveti,dupa operatia de tumora facuta in oct.2013,este oportuna o noua iinterventie ,anestezie.etc?mentionez ca nu a facut tratament citostatic,iar evaluarea dupa 3 luni de la operatia de extirparea tumorii este buna.
exista o solutie de ameliorarea durerilor de sold ca sa evitam operatia?
mirela
Buna seara,
E greu de spus dupa o descriere de cateva randuri daca este sau nu oportuna operatia. Indicatia de protezare se face balansand riscurile cu beneficiile unei astfel de interventii. In principiu daca deteriorarea soldului este avansata cu dizabilitate severa, iar starea de sanatate permite o astfel de interventie se indica artroplastia totala de sold. Va recomand sa mergeti la un medic ortoped pentru o evaluare completa a starii de sanatate.
Dr. Apostolescu Robert Cristian Dr. Apostolescu Robert Cristian
va multumesc pentru sfaturi.dizabilitatea nu este severa,in sensul ca se paote deplasa prin casa si afara,cu bastonul si are dureri.este mai mult preocupata de faptl ca mobilitatea se va deteliora si va ramien imobilizataa la pat.starea de sanatate este relativa,este slaba dupa operatia de la intestinul subtire .nu au trecut decit 6 luni de la aceasta operatie. este o persoana depresiva.abia acum s-a mai refacut ,s-a mai reglat tranzitul intestinal.imi este frica ca la 80 de ani dupa 3 opratii in ultimii 3 ani sa nu se mai poata recupera.doctorul ortoped de la craiova nici nu a vazut-o,i-am prezentat doar cazul si a spus ca numai operatia ar fii solutia.sintem in mare dilema
mirela
Din punctul meu de vedere, daca pacienta are dureri si se deplaseaza cu bastonul, dizabilitatea este destul de severa. Mergeti si cu doamna la un consult, si hotarati impreuna cu medicul ortoped daca este oportuna sau nu interventia chirurgicala de protezare.
Dr. Apostolescu Robert Cristian Dr. Apostolescu Robert Cristian

Adaugati un mesaj in acest subiect

Acceptam doar .JPG / .PNG / .GIF / .PDF

Doriti o consultatie la Dr. Apostolescu Robert Cristian?

Medic primar ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucuresti.
Programati-va acum

CE SPUN PACIENTII

 • Domnul Dr. Apostolescu Robert este un profesionalist desavarsit,atat in calitatea sa de medic ortoped,cat si in cea de om.Doresc sa-i multumesc si sa-i urez mult spor la repararea oamenilor.

  • Dulcean C.
  • --
 • Dl Doctor ortoped Apostolescu este un medic foarte atent vis a vis de starea pacientului si un foarte bun profesionist. Eu ca si pacient m am simtit foarte bine informata de toti pasii pe care i-a presupus operatia si il recomand cu caldura.

  • Manuela Albulescu
  • --
 • Profesionalism desavarsit. Un doctor care are grija deosebita de pacient in perioada post operatorie.

  • Niculescu Erhard
  • --
 • Doctorul Apostolescu este, dincolo de profesionalismul incontestabil, un medic ortoped ce te face sa te simti om, nu doar cu un"caz". Eficient, meticulos,preocupat de binele pacientului sau,domnul doctor Apostolescu este medicul pe care ti-l doresti de garda atunci cand ai un accident. Eu ii sunt recunoscatoare si-l recomand calduros.

  • Surcel Luminita
  • --
Afisati toate testimonialele
Inchideti