Pacientul bine informat... ...un om mai sanatos
INTREABA ACUM MEDICUL ORTOPED

Ruptura clavicula

Buna ziua,Am 43 ani si in 6 ianuarie 2017 am avut accident rutier in urma caruia am avut fracturi costale fara deplasare la nivelul coastelor I,II,III,IV si VII. ci cu deplasare la nivelul coastelor. IV si V ;fractura cominutiva cu deplasarea fragmentelor osoase la nivelul 1/3 medii clavicula stanga;colectie aerica pleurala stanga cu grosime maxima de 1,3 cm..Am fost pusa in gips 28 de zile.Dupa ce mi s.a dat gipsul jos mi a ramas o umflatura un „Ciot” iesit in afara.Estetic nu ma deranjeaza desi este vizibil.As dori si eu sa va intreb daca din punct de vedere medical voi intampina probleme de recuperare….voi putea sa ma recuperez in totalitate sau va trebui sa ajung la operatie .Voi mai putea sa ridic bratul sus vertical.?Am inceput recuperarea si simt durere medie in locul unde a fost rupta clavicula dar doar la anumite miscari si anume cand incerc sa ridic bratul in sus la verticala(desi inca nu pot).Va multumesc.
Mii de scuze.As dori sa mai pun si alte intrebari.Cand mi sa dat gipsul jos d.l doctor mi.a spus ca,clavicula s.a sudat bine chiar daca a ramas acel ciot.1.s.ar putea ca acel „cioc” sau „ciot” nu stiu exact ce denumire sa ii dau( dar dupa cum am spus este ceva iesit in afara cat o boaba de mazare)sa imi creeze probleme si anume sa imi iese prin piele cand fac recuperare cu miscari mai dure ?acel „cioc” la inceput a fost putin ascutit insa cu timpul am vazut ca a inceput sa se rotunjeasca.2.cat timp dureaza recuperarea,eu lucrez intr.un supermarket si am nevoie de recuperare totala(asa as dori).Am inceput recuperarea de o saptamana cu ajutorul d.nei doctor ortoped de la noi din oras(este un oras mic si nu avem kinetoterapeut oras.Otelu Rosu)deși la inceput nu puteam face nici un fel de miscari din cauza ca am stat in gips acum dupa o saptamana ma pot lauda ca pot face miscari cu bratul.3.Voi putea misca bratul ca si inainte de accident si ma refer daca il voi mai putea ridica in sus ?4.Voi mai putea ridica greutati cu bratul si anume baxuri cu apa minerala cam.12 kg si dupa cat timp. 5.Mai am uneori dureri in spate la omoplat cand stau aplecata sau lucrez prea mult in picioare sa fie oare de la plamani.La plamani nu a fost nevoie de interventie ca s.a vindecat asa ne.a comunicat d.l doctor in urma radiografiilor efectuate.Va multumesc din suflet.O zi minunata.
Ani
Buna ziua,
Fara sa va vad, mi-e imposibil sa raspund la toate intrebarile dumneavoastra. Cu cavicula, cel mai probabil nu o sa aveti nici o problema. Daca dupa recuperare, persista problemele, va astept la o consultatie.

Numai bine!
Dr. Apostolescu Robert Cristian Dr. Apostolescu Robert Cristian

Adaugati un mesaj in acest subiect

Acceptam doar .JPG / .PNG / .GIF / .PDF

Doriti o consultatie la Dr. Apostolescu Robert Cristian?

Medic primar ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucuresti.
Programati-va acum

CE SPUN PACIENTII

 • Bine informat si cu experienta, , calitate care-l recomanda ptr aprecierea maxima. Nu doresc sa se concluzioneze ca ar fi subiectiva respectiva apreciere,in sprijinul acesteia din urma, sugerandu-va sa lecturati paginile de pe site-ul acestui medic...

  • Sonia Ghica
  • --
 • Doctorul Apostolescu Robert, este un doctor ffffff.bun in ceea ce face, stie cum sa se comporte cu pacientii. Mama a fost operata de dansul si are numai cuvinte de lauda la adresa sa. Cum s-ar spune este un doctor bun de pus la rana. Il recomand cu toata increderea si altor persoane.

  • Lixandru Lucretia
  • --
 • Un medic ortoped exceptional, un foarte bun comunicator si un mare OM. Un profesionist desavarsit.

  • Bogdan Matei
  • --
 • Sunt operat de doua ori (protezare ambele solduri) si vreau sa-i multumesc din tot sufletul pt. cum am fost tratat, cum ma simt acum la 3 saptamani de la a doua operatie si sper sa-i ofere viata tot ce-si doreste. Am fost tratat cu profesionalism dar si cu suflet. Va multumesc!

  • Panainte Constantin
Afisati toate testimonialele
Inchideti