Pacientul bine informat... ...un om mai sanatos
INTREABA ACUM MEDICUL ORTOPED
Tratamente
Mana si Pumn
Tratamentul fracturilor de epifiza distala radius (fractura de pumn)

Tratamentul fracturilor de epifiza distala radius (fractura de pumn)

Tratamentul fracturilor urmeaza o regula de baza: fragmentele osoase rupte trebuie repozitionate corect si fixate corespunzator pentru a preveni miscarea lor ulterioara pana ce fractura se vindeca (consolideaza). Aceasta regula se aplica si in cazul fracturilor de epifiza distala radius (partea inferioara a antebratului).

Exista mai multe optiuni de a trata acest tip de fracturi. Alegerea metodei de tratament depinde de mai multi factori cum ar fi, varsta, nivelul de activitate, tipul fracturii si preferinta personala a chirurgului ortoped.

Tratamentul nechirurgical

Daca fragmentele osoase rezultate in urma fracturii sunt nedeplasate, sau sunt intr-o pozitie acceptabila, doctorul ortoped va poate recomanda imobilizarea gipsata pana la vindecarea fracturii.

Daca alinierea fragmentelor osoase nu este buna si aceasta poate afecta functionalitatea incheieturii mainii dumneavoastra pe viitor, doctorul ortoped va va face reducerea fracturii . "Reducerea fracturii" este termenul folosit pentru procedura prin care medicul ortoped misca oasele fracturate unul in raport cu celalalt in incercarea de a le pune la loc. Cand reducerea fracturii se face fara o incizie la piele, aceasta poarta numele de reducere inchisa.

Dupa ce fragmentele osoase sunt aliniate corespunzator, se practica aplicarea unei atele sau a gipsului circular, pentru a preveni viitoarele deplasari. Pentru primele cateva zile se foloseste de obicei atela gipsata pentru a permite retragerea umflaturii (edemului) de la nivelul incheieturii mainii. Apoi atela este inlocuita de un gips circular pentru cateva saptamani.

Doriti o consultatie la Dr. Apostolescu Robert Cristian?

Medic primar ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucuresti.
Programati-va acum
Pentru orice nelamuriri sau alte informatii, nu ezitati sa puneti o intrebare on-line.
Acest articol a fost scris de Dr. Apostolescu Robert Cristian si este protejat prin copyright.
Aceste informatii sunt furnizate spre educatia pacientului si nu substituie consultul de specialitate.
Oricine cauta un sfat specific ortopedic sau are nevoie de asistenta specializata ar trebui sa consulte medicul ortoped.

CE SPUN PACIENTII

 • Profesionalism desavarsit. Un doctor care are grija deosebita de pacient in perioada post operatorie.

  • Niculescu Erhard
  • --
 • Face tot ce e omeste posibil pentru ca pacientului sa-i fie bine.

  • Macarescu Cristina Mihaela
  • --
 • Doctorul Apostolescu Robert, este un doctor ffffff.bun in ceea ce face, stie cum sa se comporte cu pacientii. Mama a fost operata de dansul si are numai cuvinte de lauda la adresa sa. Cum s-ar spune este un doctor bun de pus la rana. Il recomand cu toata increderea si altor persoane.

  • Lixandru Lucretia
  • --
 • Dl doctor Apostolescu este un profesionist de exceptie. Prietenul meu a fost operat de curand de ruptura la tendonullui achile. Pot spune ca a descoperit ruptura din prima atingere. Operatia a fost un real succes in conditiile in care a fost un tendon facut franjuri. Este un doctor intelegator, bland si foarte atent cu pacientii lui. Este un doctor de 7 stele cu plus.

  • Mihaela Petre
  • --
Afisati toate testimonialele
Inchideti