În ziua de azi, foarte multe persoane caută informaţii medicale pe internet. Poţi găsi cu uşurinţă site-uri cu profil medical iar informaţia este covârşitoare, făcând dificilă o judecată corectă asupra acurateţii informaţiilor de pe web.
NU CREDEŢI TOT CE CITIŢI ON-LINE. Pentru informaţii legate de aparatul locomotor (oase, articulaţii, muşchi, nervi, vase) întreabă medicul ortoped. De asemenea întrebaţi-vă doctorul dacă are propriul său web-site pe care puteţi accesa informaţii medicale.
Următoarele sfaturi vă pot ajuta în găsirea unor informaţii de calitate în mediul on-line:
- Comparaţi informaţia găsită pe internet cu alte surse. Acestea includ tratate, jurnale medicale, etc.
- Verificaţi acreditarea autorului sau a organizaţiei. Aceasta ar trebui să fie clar afişată pe web-site. Fiţi precauţi în ceea ce privesc testimonialele. Acestea sunt bazate mai degrabă pe experienţa unei persoane decât pe aprecieri obiective. De asemenea fiţi prudenţi cu privire la utilizarea informaţiilor prezentate în sesiuni de chat/forum.
- Fiţi prudenţi la site-uri web care fac publicitate şi vând produse. Acestea pot pretinde că vă îmbunătăţesc starea de sănătate. Dar dacă site-ul promovează un produs, informaţiile pot fi înclinate către susţinerea utilizării acelui produs.
- Discutaţi cu medicul despre informaţiile găsite pe internet. Aceasta este cu atât mai important cu cât informaţiile sau sfaturile găsite online contrazic ce v-a spus medicul ortoped cu privire la afecţiunea dumneavoastră.

DR. ROBERT APOSTOLESCU
medic primar ortoped
- supraspecializat în protezarea şoldului şi a genunchiului
- stagii de pregătire în SUA, Germania, Austria, Slovenia
- doctorand în ştiinţe medicale