Recuperare

recuperare ortopedie

În urma unui accident sau a unei intervenţii chirurgicale se recomandă urmarea unui program de recuperare care să vă ajute să vă reluaţi activităţile zilnice şi să vă bucuraţi de un stil de viaţa activ şi sănătos. Totodată, un astfel de program bine structurat vă ajută să vă reluaţi activitatea sportivă şi alte activităţi recreaţionale.

Programele de recuperare prezentate cuprind un set general de exerciţii fizice. Pentru a asigura derularea în condiţii de siguranţă a programului de recuperare, el trebuie urmat la indicaţia medicului. Discutaţi cu medicul sau cu kinetoterapeutul dvs. şi aflaţi care sunt exerciţiile ce trebuiesc efectuate în vederea recuperării optime.

  1. Tonifierea musculaturii: Întărirea musculaturii va contribui la o mai mare stabilitate a articulaţiilor vizate. Menţinerea forţei acestor muşchi poate duce la dispariţia durerii şi poate preveni viitoare accidentări.
  2. Flexibilitatea: Întinderea muşchilor este importantă pentru reluarea tuturor tipurilor de mişcări. Întinderea uşoară după exerciţiile de tonifiere poate contribui la reducerea durerii/crampelor musculare şi la menţinerea elongaţiei şi flexibilităţii musculare.
  3. Muşchii vizaţi: Grupele de muşchi vizate de aceste programe de exerciţii fizice sunt specificate la fiecare secţiune în parte.
  4. Durata programului: Aceste programe de recuperare trebuie urmate pe o perioadă de 4 – 6 săptămâni (în cazul în care kinetoterapeutul sau medicul dumneavoastră ortoped nu v-a dat alte indicaţii). După terminarea acestei perioade, aceste exerciţii pot fi continuate ca program de întreţinere pentru o protecţie de lungă durată şi pentru menţinerea sănătăţii aparatului locomotor. Efectuarea acestor exerciţii între două şi trei zile pe săptămână vă menţin articulaţiile sănătoase şi capabile de o gamă largă de mişcări.

Iată câteva programe de recuperare pe care le puteţi folosi:

Se încarcă

Videoclipuri recente

Se încarcă...

Urmează Dr. Apostolescu

Vrei o consultaţie?

PROGRAMEAZĂ-TE ONLINE

Dr. Robert Apostolescu

Medic Primar Ortoped