Tratamentul fracturilor urmeaza o regula de baza: fragmentele osoase rupte trebuie repozitionate corect si fixate corespunzator pentru a preveni miscarea lor ulterioara pana ce fractura se vindeca (consolideaza). Aceasta regula se aplica si in cazul fracturilor de epifiza distala radius (partea inferioara a antebratului).

Exista mai multe optiuni de a trata acest tip de fracturi. Alegerea metodei de tratament depinde de mai multi factori cum ar fi, varsta, nivelul de activitate, tipul fracturii si preferinta personala a chirurgului ortoped.

Tratamentul nechirurgical

Daca fragmentele osoase rezultate in urma fracturii sunt nedeplasate, sau sunt intr-o pozitie acceptabila, doctorul ortoped va poate recomanda imobilizarea gipsata pana la vindecarea fracturii.

Daca alinierea fragmentelor osoase nu este buna si aceasta poate afecta functionalitatea incheieturii mainii dumneavoastra pe viitor, doctorul ortoped va va face reducerea fracturii . “Reducerea fracturii” este termenul folosit pentru procedura prin care medicul ortoped misca oasele fracturate unul in raport cu celalalt in incercarea de a le pune la loc. Cand reducerea fracturii se face fara o incizie la piele, aceasta poarta numele de reducere inchisa.

Dupa ce fragmentele osoase sunt aliniate corespunzator, se practica aplicarea unei atele sau a gipsului circular, pentru a preveni viitoarele deplasari. Pentru primele cateva zile se foloseste de obicei atela gipsata pentru a permite retragerea umflaturii (edemului) de la nivelul incheieturii mainii. Apoi atela este inlocuita de un gips circular pentru cateva saptamani.